Tuesday, January 26, 2010

istanbul 2010 kultur baskenti






Istanbul 2010 Kültür Başkenti etkinlikleri sırasında yaşanan kültürsüzlükten haberiniz var mıydı?
evendim, ben de birçok vatandaş gibi çeşitli mercilerden yapılan duyurulara aldanıp halka açık olan gösterileri izlemek için yağmurlu bir istanbul gününde sıcacık evden çıkıp haliçe gittim. etkinliklerin en görkemli hali orada olacaktı.

Etkinliklerin başlamasına 45 dakika kala alana eriştik. Girişte bir kalabalık. İlgi yoğun tabi. Dünya kadar hazırlık yapıldı. 3.000 kişilik platform yapılmıştı insanlar gösterileri izlesin diye. Girişe ulaştık. Güvenlik görevlileri var. ve Girişte insanlar yığılmış.

E tabi kimlik kontrolü yapılacak. Arama yapılacak. Normal şeyler bunlar.

Ama yook. O iş hiç de öyle değilmiş. Sadece davetiyesi olanlar girebiliyormuş içeri. Aaaaaaa ? Ne davetiyesi yahu? Nerden alıcaz davetiyeleri?

Güvenlik görevlilerinin ağzında sadece 1 cümle var: "Sadece davetiyesi olanlar girebilir. Bize öyle emir verildi." Papağan gibi aynı cümleyi tekrarlayıp durdular.

Ne bir yetkili ne de bir açıklama. Herkese açık diye reklamları yapılan, belki de birkaç milyon dolar harcama yapılarak hazırlanan etkinlikler sadece davetli bir grubun izlemesi için organize edilmiş oldu. En azından Haliç'tekiler böyle. Daha sonra Taksim'e geçip orada halka açık olan ateş gösterisini ve Tarkan Konserini izledik. Ama Haliç'teki mühteşem diye reklamı yapılan havai fişek gösterisini göremedik.

Fotoğraflara herşeyi anlatıyor.

No comments: