Friday, September 3, 2010

Emniyet'in Randevu ile Pasaport Uygulaması

Emniyet yeni bir uygulamaya başlamış. Pasaport başvuruları artık internetten yapılabiliyor. Ya da telefon ile çağrı merkezinden yapılıyor. 3 Eylül’de çağrı merkezine telefon ederek eski pasaportumu yenilemek üzere işlem yapmak için randevu almak istedim. En yakın boş tarih olarak 14 Eylül verdiler. 12 gün sonra.

Şaka gibi. Yahu bu ülkede işler bi yolunda gidemez mi? Kimse işini doğru düzgün yapmayacak mı?

Problem nerede? Bu ülkenin insanlarının zamanı neden bu kadar değersiz? Bir pasaport başvurusu için 12 gün sonrasına randevu mu verilir? İş gücünüz mü eksik? İşsizlik var bu ülkede. Yeterli sayıda personel istihdam edebilirsiniz. Bir sürü insan var bu işlerin yapıldığı ofislerde çalışmak isteyecek olan.

Yönetmek çok önemli bir konu. Bu ülke iyi yönetilmiyor diye düşünüyorum. Günlük hayatta gözüme batan o kadar çok olay var ki. Bunları da olabildiğince bloğumda yazmak istiyorum. Daha kısa kısa yazacağım ki insanlar okusunlar.

1 comment:

Orhan said...

biliyorsun çipli pasaport uygulamasından sonra bayağı bir yığılma oldu, hele ki şu indirimlerden sonra. 320tl ye 5 senelik pasaport alıyorsun. zaten kalabalıktı pasaport sıraları, şimdi randevu sistemi olması en azından tıklım tıkış olmamasını sağlar. bir düzen getirir yani.

bu noktada 12 gün tabii ki uzun bir süre ama en azından birşeyleri düzenlemeye çalışıyorlar bunu göz önüne almak lazım. eğer kızacaksak emniyete, daha fazla pasaport bürosu açmadığı için kızmak lazım. Başka şube deneseydin?