Sunday, March 29, 2009

Sözde Krize Dair

29.03.2009 Pazar 18:41

Evet, sözde krizdeyiz.
Medya'dan ne kadar çok kriz haberi gördüğümüzün farkında mısınız?
Kasıtlı bunlar. İnsanların psikolojileri üzerinde oynanan birsürü oyunun parçaları. Medya o kadar güçlü bir araç ki (okumayan, araştırmayan) insanların hertürlü yönlendirmesi medya ile mümkün olabiliyor.

Sorarım size, kriz olan zamanlarla kriz olmayan zamanlar arasında fark ne?
Para olması ve olmaması diye özetleyebilir miyiz? Peki bu paranın piyasda dolaşması ya da dolaşmaması neye göre değişir? Kim kontrol eder piyasa nakitlerinin akışını? Herşey kendiliğinden mi oluyor?

Hiç merak etmeyin; herşey kontrol altında. Piyasada nakitlerin akışı da, belli zamanlarda piyasada para olup belli zamanlarda olmaması da tamamen büyük yatırımcıların kontrolünde. Uluslar arası büyük yatırımcılar kendi aralarında bazı kararlar alıyorlar ve uyguluyorlar. Planlarını en az 5-10 senelik vadelerle yapıyorlar.

Medya onların kontrolünde. Onlar ne isterse medya da onu gösterir. Medyanın etkisi ile kriz korkusuna kapılan insan kitlelerini yönetmek çok kolaydır.

"Aman kriz var, bakın işinize sahip çıkın."
"Aman kriz var, karın tokluğuna günde 15 saat çalışmaya itiraz etmeyin."
"Aman kriz var, sakın zam falan istemeyin."
"Aman kriz var, elinizdekinin kıymetini bilin."

Bunlar uzar gider. Yönetim kademesindeki güç sahipleri konumlarını ne kaybetmek isterler ne de başkaları ile paylaşmak isterler.

İlerlemek, büyümek, gelişmek için bazen risk almak gerekir. Kursa gitmek istersiniz, işiniz izin vermez. İşinizi tercih edersiniz. Eğitiminize devam etmek istersiniz. Yüksek lisans yapmak, yeniden üniversiteye gitmek istersiniz. Ama çalışmanız gerekiyordur artık. Üç kuruşa iş gücünüzü kullandırma çağınız gelmiştir artık. Kendi yaratıcılığınızı kullanıp yeni birşeyler yapmak, insanlığa yenilikler göstermek sizin ne haddinize? Çalışın efendim. Sadece mevcut düzenin bir parçası olun. Düşünmeyin, gelişmeyin, uğraşmayın, farkına varmayın. Okumayın bile. Gün içerisinde okumak için 1 saat bile fazla zamanınız kalmasın. Mazallah sistemin genel işleyişine dair birşeyler öğrenirsiniz. Kafanız çalışır, farkına varırsınız kullanıldığınızın. Okumak da neymiş. Sürekli çalışın. Mesai saatleri haricinde de çalışın. Ama mesai ücreti falan istemeyin. Aman kriz var !!!

Bir sonraki yazılarımdan birisinde merkez bankalarının çalışma sisteminden bahsedeceğim.
Okumanızı tavsiye ederim. Neden sürekli faiz ödediğimizi çok iyi anlayacaksınız.

Saygılarımla,
Reyhan YILMAZ

1 comment:

Unknown said...

Sözde krizi reddediyorum. reyhan Hocam güzel yazmış. Ona "Kriz yok" dediğim günleri hatlrlar gibiyim :)